Wat doe ik bij het overnemen van een administratie?

 

Wanneer een werkgever gedurende het jaar overgaat naar een andere accountant, kunnen er problemen ontstaan met de aangifte loonheffingen.

De volgende opties zijn mogelijk:

 1. Het beste is omde loonberekeningen exact na te maken zoals in het vorige pakket, zelfs al waren die berekeningen foutief. Vervolgens genereer je de aangiftes die al gedaan zijn, zonder in te zenden. Kies hiervoor 'Actie 2 - alleen genereren'.

  Wij kunnen deze periodes daarna op verzonden zetten, neem hiervoor contact op met de helpdesk.

  Op die wijze is de historie zoals die bij de Belastingdienst aanwezig is, ook in SalarFusion aanwezig. 
  Mochten er fouten zijn gemaakt dan kunnen die hierna weer worden gecorrigeerd door de berekening terug te zetten en opnieuw te berekenen met de juiste instellingen, dat zal dan als correctie mee worden genomen in de eerstvolgende aanlevering.

  Als dit niet mogelijk is, betekent dit dat de historie in SalarFusion niet gelijk is aan die bij de Belastingdienst. In dat geval zijn er de volgende opties (in deze volgorde):

 2. Vraag de belastingdienst of de door het andere pakket gedane aangiftes uit hun systeem kunnen worden verwijderd. De aangiftes kunnen dan allemaal opnieuw met SalarFusion worden gedaan.

 3. Als dit niet kan, dan kunt u het beste even bij de belastingdienst nagaan wat er precies moet gebeuren. Aan de hand van dat antwoord kunnen wij u verder adviseren.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.