Hoe stel ik de kilometervergoeding voor woon-werk in?

Om de kilometervergoeding woon-werk in te stellen, ga je eerst bij de werkgever naar 'Vervoer' - 'Reisgeld woonwerk'. In dit scherm vul je de kilometervergoeding in die je voor de werknemers wilt hanteren. SalarFusion zal dit bedrag automatisch opsplitsen in een belast en een onbelast deel.

Je kunt eventueel verschillende vergoedingen hanteren. Je kunt een extra vergoeding toevoegen door op de knop '+' te klikken. Zet de schakel 'Instellen als standaard' op groen bij de vergoeding die je als standaard wilt instellen bij de werknemers van deze werkgever.

Ga nu bij de werknemer naar 'Vervoer' - 'Reisgeld woonwerk'. Kies hier (indien je verschillende vergoedingen hebt aangemaakt) de juiste vergoeding. Vul het juiste aantal kilometers in. Nu wordt de vergoeding meegenomen in de berekening.

Let op: Vul indien de schakel 'Enkele reis' rood is de som van het aantal te reizen kilometers in over het traject heen en terug. Het traject is de reis van de woning naar de werkplek. Is de schakel groen, vul dan eenmaal de afstand in van de woning naar de werkplek. Fusion zal dit getal automatisch vermenigvuldigen met twee om tot het totaal aantal gereisde kilometers per dag te komen.